Twee doden door schietincident in McDonald's Zwolle

ANP Producties | Bron: ANP
Zwolle

Bij een schietincident woensdag omstreeks 18.00 uur in een vestiging van fastfoodketen McDonald's aan de Floresstraat in Zwolle zijn twee doden gevallen. Het personeel van de zaak is in veiligheid gebracht. De omgeving van de McDonald's in Zwolle-Noord waar het fatale incident plaatsvond, is afgezet voor onderzoek, meldt de politie.

Tijdens het schietincident waren er ook bezoekers in het fastfoodbedrijf. Volgens de politie zat het restaurant behoorlijk vol met klanten op het moment van het schieten. Geschrokken door het schieten, hebben veel mensen die op de vlucht sloegen en een veilig heenkomen zochten spullen achtergelaten. De politie wil graag in contact komen met mensen die de gebeurtenissen hebben gezien of kort voor het schietincident in het pand waren of op het terrein van de McDonald’s.

De politie is op zoek naar een of meer daders. Er is nog niemand aangehouden. De vestiging van McDonald's en het parkeerterrein erbij zijn afgezet met grote hekken. Er zijn veel politiemensen met voertuigen ter plekke.

Slachtoffers

Aanvankelijk meldde de politie dat er een dodelijk schietincident was geweest. Daarbij blijken twee mensen te zijn overleden. De politie laat weten vermoedens te hebben wie de slachtoffers zijn, maar dat hun identiteit nog officieel moet worden vastgesteld voordat ze daar informatie over kan delen.

Ooggetuigen vertelden aan RTV Oost dat een man de zaak binnenliep, eerst eten bestelde en aan een tafeltje ging zitten en vervolgens schoot op de twee mannen. Onder de bezoekers ontstond paniek, aldus RTV Oost.

Meer nieuws uit Binnenland

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.