Melissa van Stijn (28) verhuisde naar Alphen voor de liefde: ’Soms vind ik het wel moeilijk om ver van vrienden en familie te wonen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto.

Eva Stam

Melissa: „Ik ben opgegroeid in de buurt van Eindhoven. Voor de liefde kwam ik vijf jaar geleden naar Alphen. Het voelde meteen goed. Het is geen dorp en geen stad, maar iets ertussenin. Dat vind ik wel fijn. Ze zeggen altijd: je kan iemand wel uit de stad halen, maar de stad niet uit degene.”

„Ik heb mijn man leren kennen via internet toen we zestien jaar waren. Ik woonde in Eindhoven en hij in Leiden. Twaalf jaar lang hebben we een langeafstandsrelatie gehad. Sommige mensen vinden dat veel werk, maar ik vind: liefde is nou eenmaal werk. Dat moet je niet weerhouden. Inmiddels wonen we vijf jaar samen. We waren het al gewend om samen in een huis te leven, omdat we dat vaak in de weekenden deden. Toch was het eerst een beetje gek. Opeens woonden we samen zonder ouders erbij.

Ik vind het moeilijk dat ik mijn ouders en vrienden minder zie, nu ik ver weg woon. Ik ben erg close met ze. De mensen hier zijn anders, iets stugger. Het is moeilijker om een gesprek aan te knopen. Als ik vroeger ging stappen, praatte iedereen met elkaar. Het ging wat spontaner. Hier blijven voornamelijk ouderen hangen voor een praatje. Inmiddels ben ik het wel gewend. Net als dat mensen hier directer reageren. Ik reageer gewoon direct terug.

In de zomer van 2020 zijn mijn vriend en ik getrouwd. Onze trouwdag is op exact dezelfde dag als de dag dat we elkaar hebben ontmoet. Lekker makkelijk om te onthouden dus. Er waren versoepelingen waardoor de trouwerij gewoon door kon gaan. Er mochten maar honderd mensen komen, maar dat was niet erg. Zoveel vrienden en familie hebben we niet.

Ik werk in Alphen bij een bloemist. Ik liep langs de winkel en zag een vacature hangen. Ik heb een opleiding bloem en vormgeving gedaan, dus dat pastte bij mij. Ik hou heel erg van bloemen. Vooral de pioenroos vind ik mooi. Hij is mooi groot en seizoensgebonden en daardoor net wat unieker.

Vier dagen per week ben ik in de winkel te vinden. Ik maak bloemen schoon, zorg ervoor dat de winkel netjes is en stel boeketten samen. Vooral plukboeketten zijn in. Eerst vond ik ze tien keer niets, maar nu vind ik ze eigenlijk mooier dan andersoortige boeketten. Er zit veel meer variatie in.

Ik weet niet of ik ooit weer terug naar Eindhoven zou willen. Als ik hier een leuke, grote vriendenkring kan opbouwen hoeft het niet van mij. In de weekenden ben ik geregeld bij vrienden en familie daar te vinden, dus die combinatie zou perfect zijn.”

Lees ook: Thomas Röst (21) geniet van de momenten samen met zijn vrienden en familie: ’Je denkt daar pas echt over na zodra je dat dreigt niet meer te kunnen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.