Na winst in de bekerfinale lijdt Grasshoppers nu wel een nederlaag tegen regerend landskampioen Den Helder

© Archieffoto Hielco Kuipers

Joris Zandbergen
Katwijk

Een week na de bekerwinst is het Sportiff Grasshoppers niet gelukt om Den Helder nog een keer te verslaan.

,,Als je tegen Den Helder niet helemaal top bent, win je niet van ze’’, zei Rick Driessen. De coach miste deze keer Deborah Vos, die juist in de vorige edities zo belangrijk was geweest. ,,Maar de jonge meiden deden het goed. Ik heb ook veel sterke dingen gezien. Voor het eerst pakten wij meer rebounds dan zij.’’

Grasshoppers was in de eerste helft nog de betere ploeg tegen de regerend landskampioen. Gaandeweg ging het afstandsschot steeds minder vaak raak, terwijl Den Helder juist vooral in de persoon van Kiki Fleuren zuiver schoot van verre.

,,Ik overzag dat zelf ook niet’’, zei Driessen. ,,Ze deden ons het meeste pijn van buiten, terwijl wij ons focusten op hen stoppen onder het bord. Dat deden we eerst heel goed, de meiden lieten zien dat ze een paar dingetjes hadden opgepikt, maar onze timing had beter gemoeten. Nu had Den Helder de tijd om oplossingen te vinden voor onze manier van verdedigen.’’

Zo kon Kourtney Treffers zich meer en meer uitleven onder de borden. In samenwerking met Fleuren schoot zij Den Helder in het laatste gedeelte langs Grasshoppers.

Het is nu, met nog twee duels resterend, vrijwel zeker dat Grasshoppers als nummer twee de play-offs in gaat. ,,Want Den Helder verliest niet meer’’, zei Driessen.

basketbal wbl

Grasshoppers - Den Helder 70-79

(25-18, 18-20, 12-18, 15-23)

Scores Grasshoppers: F. Kuijt 16, Kulk 16, Driessen 13, Van Kruistum 8, Aandewiel 5, Van der Plas 5, Van Schie 4, S. Kuijt 3.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.