TOP verlaat de Korfbal League met opgeheven hoofd en neemt op gepaste wijze afscheid van Wouter de Koning

Sassenheim

TOP/Litta heeft zijn voorlopig laatste wedstrijd in de Korfbal League gewonnen. De Sassenheimers versloegen mede-degradant Dalto met 24-20.

Opvallend waren de vele lachende gezichten in sporthal De Korf. Hoewel de kater van de degradatie van vorige week nog niet helemaal is weggespoeld, was TOP erop gebrand om nog één keer van een wedstrijd op het hoogste niveau te genieten.

Dat lukte uitstekend. Niet in de laatste plaats omdat het publiek vol achter de ploeg ging staan. Afgelopen week zijn zelfs twee nieuwe spandoeken gemaakt, iets waar de supportersclub beroemd om is. Op een prijkt: ’Clubliefde kent geen divisie, 100 % achter TOP’. De ander is een portret van speler Wouter de Koning, met daarop ’Put your hands up for the king’. De Koning nam na tien jaar afscheid van de selectie en bekroonde zijn laatste speelminuten met een doelpunt.

De A1 van TOP won de eerste play-off om een plek in de finale om het landskampioenschap met 28-30 van Koog Zaandijk. Winnen de Sassenheimse junioren zaterdag weer, dan spelen ze op 16 april in Ahoy.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.