Basisschool Noordwijkerhout ontruimd vanwege ’verdachte situatie’. Politie treft na uitgebreid onderzoek niets aan [update]

© Foto aangeleverd

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

© Flashlight Fotografie

1 / 6
Internetredactie
Noordwijkerhout

Een basisschool aan de Langevelderweg in Noordwijkerhout is maandagochtend ontruimd geweest vanwege een ’verdachte situatie’. Dit meldt de politie. Op de locatie zit rooms-katholieke basisschool de Prinsenhof.

Even voor 8.00 uur kreeg de politie een melding dat een onbekende man de basisschool binnenliep en zich verdacht gedroeg. Wat voor melding precies binnenkwam, wil een woordvoerster van de politie nog niet zeggen. „We hebben de situatie naar aanleiding van die melding als verdacht beoordeeld.”

Direct werd de school ontruimd en doorzochten verschillende politie-eenheden het pand en de directe omgeving. Ook vloog er een politiehelikopter boven de locatie. De kinderen en leerkrachten van de school zijn op een alternatieve locatie opgevangen.

(Tekst gaat door onder de foto)

© Flashlight Fotografie

De politie heeft inmiddels laten weten dat de melding van de verdachte situatie berust op "een misverstand". Om wat voor misverstand het precies gaat, is niet bekendgemaakt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.