Matthijs Romeijn-Koeleman (34) start binnenkort een nieuw restaurant: ’Het moet voelen alsof het hele jaar zomer is’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Matthijs (rechts) met zijn vriendin Ashley Ann (links) en hun ’kleine’.© Eigen foto

Tom Mentink

Matthijs Romeijn-Koeleman (34): „Mijn vrouw Ashley Ann en ik werken al lang in de horeca, maar zijn nog nooit samen volledig eigenaar geweest van een restaurant. Dat gaat binnenkort eindelijk gebeuren, heel speciaal. Mijn vrouw en ik kunnen niet zonder elkaar.”

„Het afgelopen half jaar runden we met z’n tweeën al Bobs Latin Mexican op de Hooftstraat, nadat de eigenaar Bob Huikeshoven naar Curaçao vertrok om daar een restaurant op te zetten. Hij bleef nog wel mede-eigenaar, maar nu hebben wij het volledig overgenomen. Voor Bob was het lastig om op afstand zaken te regelen. Vooral door het tijdverschil van vijf uur. Het was eerder een blok aan zijn been.

Vanaf zondag zijn we voor even gesloten. Dan is het nog even werken aan de finishing touch. We zijn zelf allebei handig, dus dat komt wel goed. We gaan zo snel mogelijk weer open onder een nieuwe naam: Bon Bini Restaurant. Het betekent ’welkom’ in het Papiaments. Of je nu wit, zwart, man of vrouw bent: iedereen is welkom. Dat willen we uitstralen.

Het menu zal niet hetzelfde zijn als bij Bobs Latin Mexican. Wij willen meer mediterrane gerechten serveren, met verse vis, charcuterie en mooie kazen. Het is meer een beetje Spaans getint. Het moet voelen alsof het hele jaar zomer is. We hebben nog wel wat Mexicaanse gerechten op het menu staan, zoals taco’s. Dat gaan we via Thuisbezorgd aanbieden.

Mijn vrouw en ik vinden namelijk dat er te weinig gezonde afhaal- en bezorgopties zijn. Zitten we samen een avondje op de bank en hebben we allebei geen zin om te koken, dan is het altijd sushi, Chinees of vette hap bestellen. Wij willen ook een statement maken door wat gezonder voedsel aan te bieden voor een redelijke prijs.

Ik kijk uit naar de opening. We zijn nu druk met het regelen van bankzaken en hebben ons al ingeschreven bij de Kamer van Koophandel. Nu kan het echt beginnen, we gaan samen het restaurant volledig zelfstandig runnen. De verwachting is dat we in de eerste week van mei de deuren openen, afhankelijk van hoe snel we de vergunning krijgen van de gemeente.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.