VK annuleert eerste lhbt-congres na boycot om conversietherapie

ANP Producties | Bron: ANP
Londen

Het Verenigd Koninkrijk heeft zijn allereerste internationale lhbt-conferentie geannuleerd na een boycot door meer dan honderd organisaties, meldt de BBC. Het congres Safe To Be Me zou in juni plaatsvinden in Londen om de lhbt-rechten in het VK en wereldwijd te promoten.

Het evenement gaat niet door nadat een grote groep deelnemende organisaties zich terugtrok uit protest tegen het standpunt van de Britse regering over conversietherapie, therapie die erop gericht is mensen te 'genezen' van hun seksuele geaardheid. In een vorige week door de Britse regering uitgevaardigd verbod op dergelijke therapieën zijn transgenders uitgezonderd.

Een aantal lhbt-organisaties en liefdadigheidsinstellingen ondertekenden daarop een open brief, geschreven door campagnegroep Stonewall, waarin stond dat ze het evenement niet zouden steunen tenzij premier Boris Johnson alsnog conversietherapie voor transgenders in het verbod op zou opnemen. Toen de gewenste reactie van Johnson niet volgde trokken de lhbt-activisten zich terug.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.