Gino Janszen (27) maakte zijn school niet af, maar heeft nu zijn eigen webshop voor schoenen: ’Tijdens de coronacrisis liep het storm’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Tom Mentink

Gino Janszen (27): ,,Het ondernemerschap heeft er altijd al ingezeten bij mij. Ik ben ermee groot gebracht. Mijn vader heeft een eigen bedrijf in Alphen aan den Rijn en verkoopt grote restpartijen kleding en schoenen.’’

,,Ik heb zelf de opleiding ondernemer detailhandel gedaan op het ID college, maar die nooit afgemaakt. Dat is wel een mooi verhaal. Ik zat in mijn laatste jaar en was dus dicht bij het behalen van mijn diploma. Maar het leek wel of ze mij moesten hebben daar. Ik werd gek, al was school ook niet echt mijn ding.

’Ik ben er klaar mee’

Toen ik achttien werd, was het mogelijk om mezelf uit te schrijven. Dan geldt de leerplicht niet meer. Ik heb dat ook direct gedaan. Ik kwam thuis en vertelde het nieuws aan mijn ouders. Ik zei: ’Ik ben er klaar mee en wil bij jou komen werken, pa’. Tot op de dag van vandaag heb ik daar geen spijt van.

Eerst werkte ik een paar jaar bij mijn vaders bedrijf. Maar ik wilde eigenlijk wel iets voor mezelf beginnen. Drie jaar geleden heb ik een deel van het bedrijf overgenomen en ben ik een webshop gestart voor schoenen. De website heet kicksshop.nl. Niet voor grote bedrijven in het buitenland, maar voor particulieren. Ik heb mezelf helemaal aangeleerd hoe ik zo’n webshop moest bouwen.

Webshop loopt storm

Corona heeft wel bijgedragen aan het succes. Tijdens de coronacrisis liep het storm. Precies een jaar geleden waren alle winkels dicht, maar mensen wilden wel blijven winkelen. Nu merk ik het verschil met vorig jaar. Het is nu wat rustiger, al heb ik nog steeds niets te klagen.

Inmiddels heb ik ook een andere webshop opgestart voor opblaasbaden, zwembaden en spa’s in huis. Tijdens de coronacrisis gingen veel mensen dat soort dingen kopen, maar ik kwam erachter dat het niet zo veel verkrijgbaar was in Nederland. Ik ben nu druk met die webshop en koop alles in via Nederlandse distributeurs. Ik heb nu twintig pallets staan.

Naast mijn werkzaamheden met de webshops wil ik later in vastgoed investeren. Ik heb op dit moment een lekker appartementje in het centrum van Alphen aan den Rijn met een mooi dakterras. Die woning zou ik op den duur willen verhuren om dan ergens wat te kopen. Misschien wel in het buitenland, in Spanje ofzo, waar ik graag een paar keer per jaar kom om te kitesurfen.

Lees ook: Matthijs Romeijn-Koeleman (34) start binnenkort een nieuw restaurant: ’Het moet voelen alsof het hele jaar zomer is’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.