Jett Rebel treedt zaterdag 9 juli op in de Leidse Hout, tijdens Werfpop

Jett Rebel.© archieffoto United Photos/Paul Vreeker

Erna Straatsma
Leiden

Jett Rebel treedt zaterdag 9 juli op tijdens het Leidse festival Werfpop in de Leidse Hout.

De organisatoren van het festival hebben dat vrijdag bekend gemaakt.

Alleskunner Jett Rebel, ofwel Jelte Steven Tuinstra, presenteerde in 2021 zijn laatste album, met de titel Pre-Apocalypse Party Playlist. Hij is niet alleen zanger, maar ook componist, multi-instrumentalist en producer. Zijn eerste album verscheen in 2013, waarmee hij meteen een Edison voor de ’beste nieuwkomer’ won. Sindsdien heeft hij acht albums gemaakt.

Zonnebloem

Al eerder werd bekend dat The Vices, Otoboke Beaver en Zuster Zonnebloem naar Werfpop komen. The Vices is vooral bekend als huisband van de talkshow M en gespecialiseerd in Britpop. Otoboke Beaver is een Japanse band, die bestaat uit vier vrouwen die garagenoisepunk maken. Zuster Zonnebloem is een psychedelische rockband, dol op muziek uit de jaren zestig en zeventig, die onlangs de Leidse Nobel Award won. Op 9 april opent deze band het festival in de Leidse Hout.

Stilte

Werfpop beleeft dit jaar zijn veertigste editie, na twee jaar van noodgedwongen stilte. De afgelopen twee zomers moest de organisatie de festivals afzeggen vanwege coronabeperkingen. Werfpop wordt altijd in juli gehouden en trekt meestal enkele duizenden bezoekers.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.