Gigantische anaconda gevonden in haven Elburg, dier wacht in een vrieskist op baas

© Facebook

Binnenlandredactie
HARDERWIJK

In de haven van Elburg is donderdag een anaconda van maar liefst twee meter in het water gevonden. De dierenambulance heeft het dier ingevroren, zodat het baasje zijn slang bevroren en al kan ophalen.

De dierenambulance kreeg donderdag een melding dat een dode slang in de haven van Elburg dreef. Het gaat om een waterminnende wurgslang, die ook wel ’waterboa’ wordt genoemd. Toen medewerkers arriveerden, was het dier al overleden; waarschijnlijk omdat het water te koud was.

De slang is vervolgens opgeslagen in een vriezer. „De eigenaar heeft zich nog niet gemeld”, laat de dierenambulance weten. „Maar ik denk dat niemand zich ook gaat melden, omdat het dier waarschijnlijk gedumpt is.”

De waterboa wordt twee weken in dierencentrum De Ark (in Harderwijk) bewaard in een vrieskist. „Mocht niemand zich melden, dan gaat de slang naar de destructie”, aldus de dierenambulance.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Uitgelicht

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.