Brand bij bakkerij aan Prins Hendrikplein in Leiden, jerrycan gevonden [update]

© Toon van der Poel

1 / 5
Internetredactie
Leiden

Bij een bakkerij aan het Prins Hendrikplein in Leiden is in de nacht van donderdag op vrijdag brand uitgebroken. Voor de bakkerij stond een versmeulde jerrycan

Rond 00:45 uur kreeg de politie een melding van poging tot inbraak. De melder zag twee mannen een steen door een winkelruit aan het plein gooien en wegrennen richting de Mauritsstraat.

De politie kwam ter plaatse en zag dat er brand was gesticht. Agenten hebben het vuur enigszins onder controle gekregen in afwachting van de brandweer. Toen de brandweer eenmaal ter plaatse was kon de brand snel worden geblust. De schade in de bakkerij was desalniettemin groot.

(De tekst loopt door onder de foto)

© Toon van der Poel

Buiten de bakkerij stond een jerrycan. De politie gaat er dan ook vanuit dat er sprake is van brandstichting. Er is een onderzoek ingesteld. Getuigen worden verzocht om zich te melden.

De mannen waren tijdens de brandstichting donker gekleed en droegen een capuchon. De ene heeft een tenger postuur, terwijl de andere juist gezet is. De fors gebouwde verdachte heeft een ’kenmerkend loopje’, meldt de politie.

© Toon van der Poel

© Toon van der Poel

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.