Leidse middenvelder Gustavo Hamer (24) verlengt bij Coventry City ondanks interesse van Engelse en Schotse topclubs

Hein ten Berge
Leiden

Gustavo Hamer heeft zijn doorlopende contract bij Coventry City met een jaar verlengd. De Leidse voetballer ligt nu vast tot de zomer van 2024 bij de club die uitkomt in de Championship, het tweede niveau in Engeland.

Bij Coventry City is hij de afgelopen jaren uitgegroeid tot een belangrijke pijler in de ploeg van coach Mark Robins. Meerdere clubs toonden afgelopen seizoen interesse in de middenvelder. Zo stond hij op het verlanglijstje van Norwich City, Brentford en Leeds United. Ook de Schotse topclubs Celtic en Rangers informeerden naar Hamer.

Koopje

De supporters van Coventry City lopen weg met Hamer die in Engeland wordt geroemd om zijn felheid in combinatie met zijn voetballende kwaliteiten. Geïnteresseerde clubs zullen de portemonnee moeten trekken aangezien de middenvelder wordt gezien als een potentiële Premier League-speler. Coventry nam hem voor 1,8 miljoen euro over van PEC Zwolle. In Engeland wordt hij daarmee gezien als een koopje.

Coventry City streed dit seizoen aanvankelijk mee om de bovenste plaatsen maar na een aantal mindere resultaten is de club weggezakt naar de middenmoot en lijkt promotie naar het hoogste niveau voorlopig uit zicht.

Hamer begon met voetballen bij Meerburg waar hij werd opgepikt door Feyenoord. De inmiddels 24-jarige middenvelder debuteerde voor de Rotterdamse club maar een definitieve doorbrak bleef uit. Via FC Dordrecht belandde hij bij PEC Zwolle. In 2020 tekende hij een driejarig contract bij Coventry City.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.