Oud-gemeentesecretaris Marja Spreij een van de drie inhoudelijke verkenners in Kaag en Braassem

Marja Spreij op een foto uit 2014, temidden van net aangetreden wethouders Harry van Schooten, Floris Schoonderwoerd, Henk Hoek en Yvonne Peters.© Archieffoto Joop Kret

Paul van der Kooij
Roelofarendsveen

Oud-gemeentesecretaris Marja Spreij van Kaag en Braassem wordt een de drie verkenners die inhoudelijk de weg mogen plaveien voor een nieuwe samenwerking tussen de vijf partijen in de raad. Aan haar zijde weet ze Ruud van der Star, raadslid van PRO Kaag en Braassem, en Hans Klink, tot voor kort raadslid voor deze partij.

(Tekst gaat door onder de foto)

Ruud van der Star was vier jaar geleden lijsttrekker van PRO Kaag en Braassem, nu verkent hij samen met Marja Spreij en Hans Klink de mogelijkheden voor een nieuwe samenwerking tussen de partijen.© Archieffoto Hielco Kuipers

Dat is deze vrijdag bekend gemaakt. Woensdag werd duidelijk dat alle partijen streven naar een ’doorontwikkeling van de huidige samenwerkingsagenda’ en dat daar, na procesverkenner Rob van der Hoorn, twee ’inhoudelijke verkenners’ aan mogen gaan werken. Eentje uit de gelederen van winnaar ’PRO’ en eentje die de dingen meer van afstand bekijkt maar wel affiniteit heeft ’tot de processen en dossiers in Kaag & Braassem’.

Uiteindelijk werden het er drie, in overleg met de verkenners en met raadsbrede goedkeuring. De drie krijgen week of drie de tijd voor hun verkenning. Daarna volgt de ’formatiefase’, maar voordat die ingaat volgen wellicht eerst raadsbrede sessies.

.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.