Leidse turnleraar over dood 14-jarige Esmee: ’We stoeiden en ik nam haar in een wurggreep. Toen overleed ze’

© ANP. Archieffoto.

Annalaura Molducci
DEN HAAG

De turnleraar (32) uit Leiden die verdacht wordt van het doden en misbruiken van de 14-jarige Esmee Kortekaas uit Hazerswoude-Rijndijk verschijnt vrijdag voor het eerst voor de rechter op een openbare zitting.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) heeft turnleraar Olivier van de G. het meisje eind vorig jaar gedood en vervolgens haar lichaam twee keer verplaatst. De Leidenaar zou het stoffelijk overschot van het meisje in eerste instantie uit het zicht hebben neergelegd tegen een boom bij een openbare weg. Hij tilde haar daarvoor op zijn rug en vervolgens gebruikte hij de fiets van Esmee om het lichaam nogmaals te verplaatsen, meent het OM.

Het slachtoffer werd op 31 december door een groepje sporters aangetroffen in een speelparkje aan de Melchior Treublaan in Leiden. De avond ervoor was Esmee als vermist opgegeven. De 32-jarige verdachte en het slachtoffer waren bekenden van elkaar.

Verslag vanuit de rechtszaal

Het OM verdenkt verdachte Olivier van de G. van moord en ontucht. De turnleraar is aanwezig in trainingspak en leest zijn eigen verklaring voor. Volgens de man had hij seks met Esmee. Ze was op 30 december bij hem thuis. Ze gingen stoeien en hij nam haar in een wurggreep, waarna ze overleed. Olivier heeft haar niet met voorbedachte rade vermoord, zegt zijn advocaat Job Knoester. Ook het verplaatsen van haar lichaam gebeurde in een waas en in paniek, aldus Knoester.

Verslaggever Annalaura Molducci was in de rechtszaal aanwezig. Volg haar tweets hieronder:

Tweets niet zichtbaar? Klik dan hier.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees hier meer artikelen over de zaak.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.