Glazenwasser uit Voorschoten die vorige week is beschoten door de politie omdat hij drie keer op agenten inreed, blijft langer vastzitten op verdenking van poging tot doodslag

Verkeer wordt omgeleid op de plaats van het onderzoek.

Verkeer wordt omgeleid op de plaats van het onderzoek.© Archieffoto

Annalaura Molducci
Sassenheim

De glazenwasser uit Voorschoten die vorige week door de politie is beschoten omdat hij zwaar onder invloed tot drie keer aan toe op politiewagens was ingereden, moet langer in voorarrest blijven. De 40-jarige Voorschotenaar wordt verdacht van poging tot doodslag.

De 40-jarige man is afgelopen vrijdag voorgeleid aan de rechter en die heeft besloten dat hij nog veertien dagen in voorarrest blijft.

De glazenwasser werd vorige week woensdagnacht op de Abtspoelweg in Oegstgeest in zijn bestelbus herkend door de politie. Hij zou betrokken zijn geweest bij een geweldsincident in de relationele sfeer en zou zwaar onder invloed zijn. De politie gaf hem een stopteken en probeerde hem aan te houden.

Achtervolging

In plaats daarvan gaf de man gas en reed hij tegen de politiewagen aan, waarna de agenten de achtervolging op hem inzetten. Toen het busje stil stond, probeerden agenten met met pepperspray en een stroomstootwapen de man aan te houden. Maar hij wist te ontkomen naar de Haarlemmertrekvaart in de richting van Voorhout.

Op de rotonde na het viaduct van de A44, ramde de verdachte nogmaals een politiewagen waarna de politie meerdere schoten loste. Zelfs dat deed de verdachte niet stoppen en hij reed de Leidsevaart op. Daar liet hij uiteindelijk zijn bus achter en ging er lopend vandoor. Er kwam een grote zoekactie met politiehonden en een politiehelikopter, maar hij werd niet gevonden. De wildwest-achtervolging haalde de volgende morgen Het Journaal.

De Vooschotenaar heeft zich de volgende dag gemeld op het politiebureau en is meteen aangehouden.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.