Oekraïense vluchtelingen helpen door zelf op pad te gaan of op een andere kavel te bieden van Veense onlineveiling

Bijzonder kamperen in een plaatselijke kas kan door te bieden op de kavel van HiHahut.© Zie: www.lionsveiling.nl

Paul van der Kooij
Kaag en Braassem

Gevluchte Oekraïners helpen door lekker op vakantie te gaan in binnen- of buitenland, wijn te drinken, surf- of golfles te krijgen, een wedstrijd van Ajax of Feyenoord te bezoeken, een privé-rondvaart te krijgen over Braassem en omliggend water, mee te lopen met de Braassem Poldertocht of met een gezelschap een historische quiz met een hapje en een drankje voorgeschoteld te krijgen in museum Oud Alkemade.

Dat en nog veel meer is mogelijk via de online veiling die Rotaryclub Roelofarendsveen en Lionsclub Kaag en Braassem van 15 april tot 1 juni houden via de website www.lionsveiling.nl Het is een veiling waarvan de volledige opbrengst ten goede komt aan de opvang van gevluchte Oekraïners.

De helft van de opbrengst gaat naar de opvang die in Kaag en Braassem hier en daar door particulieren wordt geboden: ,,Als die daarbij tegen kosten oplopen, kunnen we kijken wat we kunnen bijpassen’’, meldt Annemieke de Man van Rotaryclub Roelofarendsveen. ,,De andere vijftig procent kan dan naar gevluchte Oekraïners in Moldavië gaan.’’

Mocht er plaatselijk minder nodig zijn, dan gaat er meer naar dat kleine buurland van Oekraïne. Hoe armlastig het land ook is, oorlogsvluchtelingen worden er met open armen ontvangen.

Om dat mogelijk te blijven maken, willen de organisatoren van de veiling hulpgoederen aanschaffen en afleveren. Om de juiste spullen goed terecht te laten komen, wordt nauw samengewerkt met een Moldavische zusterclub van Lionsclub Kaag en Braassem en een hulporganisatie ter plaatse.

Hoger bieden

Hoeveel geld de veiling zal opleveren, durft De Man niet te voorspellen. Enerzijds omdat de kavels die er zijn - en waarvan de vraagprijs uiteenloopt van 25 tot 500 euro - natuurlijk open staan voor (veel) hogere biedingen. Anderzijds omdat er links en rechts nog wordt nagedacht over de vraag welke kavel men gaat aanbieden. Wordt het bijvoorbeeld een dienst die het eigen bedrijf aanbiedt - van diner cheques tot personal coaching - een weekje vakantie in een appartement dat men dan maar even niet verhuurt of gebruikt of iets heel anders?

(Tekst gaat door onder de foto)

Een overnachting aan de oevers van de Wijde Aa is ook een kavel van de online veiling.© zie: www.lionsveiling.nl

,,Mooie is dat de particulieren en bedrijven die we benaderen over het algemeen enthousiast reageren. Men voelt zich duidelijk betrokken bij het lot van Oekraïners en ziet de veiling als een leuke manier om met een kleine moeite best veel te kunnen betekenen met elkaar’’, zegt De Man.

Wie niet benaderd is, maar wel graag een kavel inbrengt, kan dat doen door te mailen naar:

info@rotaryroelofarendsveen.nl of club@lionskaagenbraassem.nl

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.