Robin Verhorst (28) runt een eigen incassobureau met zijn moeder: ’Persoonlijk contact vinden wij belangrijk’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Foto Josh Walet

Tom Mentink

Robin Verhost (28): ,,Ik heb in eerste instantie jarenlang gewerkt bij een groot incassobureau in Amsterdam. Ik was daar collector en belde met debiteuren, mensen of bedrijven die een factuur hadden gekregen maar nog niet hebben betaald. Ik ben uiteindelijk doorgegroeid en teamleider op de afdeling incasso geworden.

,,Na verloop van tijd veranderde de aanpak van het incassobureau enigszins. Het werd minder persoonlijk en de nadruk lag voornamelijk op zoveel mogelijk automatiseren, terwijl incasso mijn inziens juist mensenwerk is. Naast iemand komen te staan kan je alleen door een persoonlijke benadering.

Om die reden heb ik eind 2019 mijn eigen incassobureau opgezet, Balance Credit Support. Hierin kon ik mijn eigen visie op het vak nastreven. Mijn moeder had op dat moment al haar eigen administratiekantoor en we hebben besloten beide bedrijven samen te voegen en verder te gaan als partners. Beide takken vullen elkaar ook leuk aan.

Inmiddels zijn we ruim tweeëneenhalf jaar bezig en zijn we blij met waar we nu staan. Alhoewel veel mensen denken dat de coronacrisis voor ons een wind in de rug is geweest, is dit niet geheel waar. Dossiers werden lastiger geïncasseerd en uiteindelijk krijgt de gehele economie ook een knauw waardoor er veel minder gefactureerd werd door onze klanten en dus ook minder onbetaald bleef.

Omdat de kracht van ons bedrijf juist zit in het persoonlijke en kleinschalige, wil ik niet een al te groot kantoor worden. Juist die persoonlijke benadering zorgt er voor dat wij in veel gevallen kunnen incasseren zonder tussenkomst van de rechter. We bellen alle debiteuren regelmatig zodat ze hun situatie kunnen uitleggen. Dit zorgt voor wederzijds begrip.

Ons kantoor zit gevestigd in De Baronie in Alphen aan den Rijn. Zelf woon ik ook in Alphen, al ben ik opgegroeid in Woubrugge. Toen ik op mijzelf ging wonen ben ik in Alphen terechtgekomen. Ik hoef hier niet meer weg, heel mijn sociale leven is hier. Genieten van een avondje stappen met vrienden bij bijvoorbeeld Maggie Blue, of een gezellig hapje eten bij Is Morus. Al vind ik een avondje op de bank een film kijken ook wel eens lekker na een week hard werken.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.