Professorenwijk in Leiden vergroent, bewoners praten mee over kruising Cobertstraat/De Laat de Kanterstraat

Thiske Hensbroek
Leiden

Bewoners in de omgeving van De Laat de Kanterstraat in Leiden kunnen meepraten over de vergroening van het kruispunt met de Cobetstraat.

Op maandag 2 mei kunnen bewoners van de Professoren en Burgemeesterswijk tussen 16.30 tot 18:00 uur hun mening geven over een schetsontwerp voor het vergroenen van een kruispunt op De Laat de Kanterstraat. Dat kondigt Wijkbeheer en Bewonersparticipatie aan in een bewonersbrief.

Het schetsontwerp is gemaakt naar aanleiding van de behoefte van omwonenden. De gemeente Leiden is bezig met een project genaamd de Groene Kansen Kaart. Hierin staat een groot aantal locaties die volgens de gemeente te versteend zijn.

Vergroening draagt bij aan een grotere biodiversiteit en zorgt voor meer verkoeling. Ook kan regenwater makkelijker de bodem intrekken in plaats van afgevoerd te worden via de riolering.

Bewoners die het schetsontwerp graag willen inzien zijn die maandag welkom op de kruising van De Laat de Kanterstraat met de Cobetstraat ter hoogte van Cobetstraat 77.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.