Twee ton voor ’mentaal weerbare ondernemers’ in Leiden

Yvonne van Delft presenteert haar cheque bij een bijeenkomst van het Stimuleringsfonds.© Foto Leidsch Dagblad

Loman Leefmans
Leiden

Leiden stort nog eens twee ton in het Leidse Stimuleringsfonds en dat bedrag is bedoeld voor de ’mentale weerbaarheid’ van ondernemers.

Dat maakte wethouder Yvonne van Delft (GroenLinks) gisteren bekend tijdens een bijeenkomst van vertegenwoordigers van het fonds.

Het Stimuleringsfonds is een lokaal initiatief van gemeente en verschillende ondernemersinstanties, dat werd opgericht aan het begin van de coronapandemie. Opkomende bedrijven met een speciale project, ondernemingsplan, duurzaamheidsidee of samenwerkingsvorm mochten een verzoek tot sponsoring indienen.

In de pot zat een kleine half miljoen euro en inmiddels zijn schenkingen van enkele duizenden euro’s uitgedeeld, met een totaal van 225.000 euro. Van Delft heeft nu een nieuwe doelgroep op het oog; ondernemers en winkeliers die in de put zitten, onder meer door schulden. ,,Terwijl ondernemers juist weerbaar en veerkrachtig moeten zijn voor een vitale economie’’, aldus Van Delft. ,,Of ze nou stoppen of omscholen; het is goed voor het vestigingsklimaat als we ze mentaal sterker maken.’’

Daarvoor is een beoordelingscommissie in het leven geroepen die aanvragen ervoor bekijkt. Van Delft vraagt het bedrijfsleven om ook substantieel voor dit doel bij te dragen.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.