Katwijkse zorgwethouder Van Starkenburg wordt bestuurder van landelijke onderwijsorganisatie

Corien van Starkenburg.© Foto CDA Katwijk

Hielke Biemond
Katwijk

De Katwijkse zorgwethouder Corien van Starkenburg is voorgedragen als bestuurder van Ingrado, een landelijke organisatie die zich inzet voor de bescherming van het recht op onderwijs en ontwikkeling van kwetsbare jongeren. Als de leden instemmen met haar benoeming, begint Van Starkenburg naar verwachting deze zomer aan haar nieuwe baan.

Van Starkenburg spreekt van ’een grote eer’. „Met grote dankbaarheid kijk ik terug op een periode van besturen op lokaal en ook regionaal niveau, speciaal op het gebied van jeugdhulp en onderwijs. Dat ik dit werk nu mag voortzetten op landelijk niveau, maakt dat ik mag blijven werken aan het doel waar ik mijn hele carrière me hard voor maak: meewerken aan een goede toekomst voor jongeren.”

De CDA-wethouder stond bij de Katwijkse gemeenteraadsverkiezingen niet op een verkiesbare plaats. Toch maakte zij op basis van een flinke hoeveelheid voorkeursstemmen ruimschoots aanspraak op een zetel. Dat ervoer Van Starkenburg als een mooie blijk van waardering voor haar werk, maar ze besloot meteen te bedanken voor de eer. Naar eigen zeggen voelt ze zich meer een bestuurder dan een raadslid.

Doordat het CDA met zeven zetels niet langer de grootste partij van Katwijk is, was duidelijk dat een nieuwe termijn als wethouder er voor Van Starkenburg niet in zit. In een nieuwe coalitie met verkiezingswinnaar Durf zou de traditionele machtspartij niet langer twee wethouders leveren, maar één. Daarvoor was Adger van Helden, wethouder samenleving en financiën, in beeld. Ook hij lijkt nu op zoek te moeten naar een andere baan, want na een tumultueuze politieke week heeft Durf zijn partij verstoten van de onderhandelingstafel.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.