Tim van Leeuwen (22) maakt samen met zijn beste vriend animatievideo’s: ’We hopen marktleider te worden’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Tom Mentink

Tim van Leeuwen (22): ,,Op school kon ik nooit zo mijn aandacht erbij houden bij een lange uitleg van de docent. Vooral toen ik in 6vwo zat op het Scala. Ik maakte tekeningen in mijn schrift en docenten maakten daar altijd grapjes over.’’

,,Toen ik op een dag met Tom Roeloffs, een van mijn beste vrienden, vanuit de gymles naar huis fietste, kwamen we op het idee om een eigen bedrijfje op te zetten. Tom was altijd al heel goed in het maken van video’s. Hij monteerde ieder filmpje in ieder schoolproject. De eerste opdracht was een video voor de schoonheidssalon van Toms moeder.

Ik heb met pijn en moeite mijn diploma gehaald. Tom en ik besloten daarna een tussenjaartje te houden om het bedrijfje een kans te geven. Na serieus marktonderzoek gegaan te hebben is het sindsdien dusdanig hard gegaan dat we geen studie meer zijn gaan doen. Via cursussen zouden we wel kennis en ervaring opdoen.

Inmiddels zijn we doorgegroeid en hebben we grote opdrachtgevers, zoals het hoofdkantoor van Hoogvliet, waarvoor we zeventien animatiesvideo’s hebben gemaakt. Van de coronacrisis hebben we alleen in het begin een beetje last gehad. Bedrijven waren voorzichtig en hielden de vinger op de knip. We waren zelf wel een beetje zenuwachtig, maar na een verloop van tijd begonnen bedrijven weer te investeren. Ze maakten juist de digitale omslag. Bedrijven moesten wel omdat in eerste instantie niets meer fysiek mocht. Dat leverde voor ons juist extra werk op ten opzichte van de periode daarvoor.

Sinds een jaar of drie hebben we ook een eigen kantoorpand in Alphen aan den Rijn. Het is de laatste tijd belachelijk druk, waardoor we bepaalde zaken uitbesteden. We huren bijvoorbeeld een zzp’er in voor teksten onder de animatievideo’s. Die tekstschrijver is daar nu helemaal in gespecialiseerd. Het zorgt voor minder werkdruk voor ons.

Hoe wij de toekomst zien? Het liefst willen we nóg verder doorgroeien. We hopen marktleider te worden in het maken van animatievideo’s.’’

Lees ook: ’Robin Verhorst (28) runt een eigen incassobureau met zijn moeder: ’Persoonlijk contact vinden wij belangrijk’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.