De Boekenweek loopt op zijn einde, maar schrijvers doen nog een rondje door de Leidse regio

Ilja Leonard Pfeijffer.© Foto Keke Keukelaar

Bart Chabot.© Foto Marcel Rob

Lale Gul.© Foto ANP/Sander Koning

1 / 3
Theo de With
Leiden

De Boekenweek nadert zijn einde. Tot op de laatste dag blijven schrijvers boekhandels en bibliotheken bezoeken. Ook in Leiden en omgeving.

Donderdag 14 april

Schrijfster Lale Gül is om 20.00 uur te gast in de bibliotheek aan de Nieuwstraat in Leiden. Zij wordt geïnterviewd door journaliste Yaël Vinckx. Met haar boek ’Ik ga leven’ won Gül als jongste winnaar ooit vorig jaar de NS Publieksprijs. Er kan ook online worden meegekeken.

Bij boekhandel Van der Meer in Noordwijk is er om 19.00 uur een literair diner met Bart Chabot. Tussen drie gangen door vertelt de schrijver over zijn werk, zijn leven, zijn vaderschap en zijn vriendschap met Herman Brood.

Aleid Truijens wordt om 20.00 uur geïnterviewd in het Dorpscentrum in Oegstgeest. Van haar hand verscheen onlangs de biografie over Hella Haasse. De schrijfster, die 93 jaar oud werd, woonde zelf enige tijd in Oegstgeest.

In het pand van Index Poetry Books aan de Leidse Herenstraat wordt om 20.00 uur de bundel ’Het gras van de donderdag’ gepresenteerd. Het is het poëziedebuut van Dorothée Albers.

Thrillerschrijver Tomas Ross geeft om 19.00 uur een lezing over zijn pas verschenen boek ’De man zonder gezicht’. Dat gebeurt bij boekhandel De Kler in de Leidse Breestraat.

Vrijdag 15 april

Om Ilja Leonard Pfeijffer kun je als schrijver van het Boekenweekgeschenk dit jaar niet heen. Hij is vrijdag te gast bij twee boekhandels in de regio. Hij is om 15.00 uur bij boekhandel Wagner in Sassenheim voor een korte voordracht en een signeersessie. Daarna reist hij door naar Leiden. Daar wordt hij om 20.00 uur in boekhandel Kooyker geïnterviewd door Onno Blom.

De Leidse thrillerschrijver Jeroen Windmeijer signeert van 15.00 tot 16.30 uur bij de Rijnlandse Boekhandel in Oegstgeest. Van zijn hand verscheen onlangs het boek ’De stenen goden’.

Zaterdag 16 april

De uit Noordwijk afkomstige dichteres Emma van Hooff debuteerde onlangs met de bundel ’Placebomens’. Op uitnodiging van Kunstklank draagt ze om 20.00 uur voor in het koetshuis op Landgoed Calorama in Noordwijk. Poëzie wordt afgewisseld met muziek van celliste Nathalie Flintrop.

Tussen 15.00 en 17.00 uur is Ibtihal Jadib te gast bij boekhandel De Kler in Leiden. Onder het pseudoniem Hayat schreef ze vijf jaar lang columns voor de Volkskrant. Onlangs verscheen haar boek ’Onzichtbare liedjes’.

Jannetje Koelewijn schuift om 15.00 uur aan bij boekhandel Van der Meer in Noordwijk. Het thema van de Boekenweek is ’Eerste liefde’, maar zij schreef het boek ’Late liefde’.

Maandag 18 april

In de Mayflower Bookshop Extra in Leiden sluit de Leidse dichter Leo van Zanen de Boekenweek af. Om 16.00 uur vertelt hij over zijn sonnettenbundel ’De bezoeker’.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.