’Geerbrug straks de enige droge plek in Zoeterwoude?’

Gerard van der Hoeven
Zoeterwoude

Als door de klimaatverandering de zeespiegel stijgt, is dan de hooggelegen Geerbrug de enige droge plek in Zoeterwoude? In een filmpje dat niets aan duidelijkheid te wensen overlaat, wordt dat treffend geïllustreerd.

Dat komt aan de orde tijdens de eerste uitzending van het journaal van StudioTransitie. Op een begrijpelijke manier wordt uitgelegd hoe Zoeterwoude vanaf nu duurzamer en groener kan worden. De uitzending is te zien op zoeterwoude.tv.

Studio Transitie is een initiatief van betrokken Zoeterwoudenaren. De bedoeling is vijf uitzendingen per jaar te presenteren. In het eerste journaal komen onder andere burgemeester Van Trigt, Jos Atteveld van Zoeterwoude Duurzaam 2030, een aantal schoolkinderen en een inwoner van 95 jaar aan het woord.

Willy Atsma, een van initiatief nemers: „Het journaal is bestemd voor alle inwoners van Zoeterwoude. We willen hen informeren over klimaatverandering, energietransitie en alles dat te maken heeft met verduurzaming. Het journaal wil vooral inwoners enthousiast maken om aan de slag te gaan voor een duurzamer leven in Zoeterwoude. Wil je meer weten? Volg dan de journaals van StudioTransitie en krijg handige tips. We willen op een duidelijke, niet te ingewikkelde en soms luchtige toon mensen meenemen op de weg naar een duurzamer leven.”

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.