Bijzondere vondst: gewonde bever komt uit zee bij Noordwijk

© Foto Flashlight Fotografie

Internetredactie
Noordwijk

Het was een bijzondere verschijning toen donderdagavond een bever vanuit de zee ter hoogte van strandafrit 21 in Noordwijk het strand op kwam.

De zee hoort niet tot het leefgebied van de bever. Het was voor de gealarmeerde medewerkers van Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ), voor zover bekend, ook de eerste keer dat zij een bever van het strand hebben gehaald. „Ik doe dit werk nou 32 jaar en dit heb ik nog niet eerder meegemaakt’’, zegt Kees Kooijmans van de EHBZ.

Lees ook: Kees Kooijmans redt gewonde bever van strand Noordwijk: ’Je moet uitkijken dat je niet gebeten wordt, want ja, ze kunnen bomen omgooien’

Toen de medewerkers de bever hadden gevangen, bleek het dier gewond te zijn aan zijn straat. Na de vangst werd de bever overgebracht naar de wildopvang in Delft. Daar wordt de bever onderzocht en behandeld.

Meestal wordt de EHBZ op pad gestuurd voor gestrande zeehonden, maar in Noordwijk komen niet alledaagse gevallen wel vaker voor. In oktober 2021 werd er met hulp van de EHBZ nog een hert uit de zee gered bij Noordwijk.

Lees ook: Hert zwemt in zee, surfer schiet te hulp

© Foto Flashlight Fotografie

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.