Marije Angenent (36) heeft haar eigen conceptstore: ’Ik ben er eigenlijk een beetje ingerold’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Eva Stam

Marije Angenent: ,,Ik heb een modeopleiding gedaan waarbij de focus vooral op design lag. Ik hield me vooral bezig met het creatieve gedeelte: het tekenen en ontwerpen van kleding. Zo’n zeven jaar geleden startte ik een eigen webshop. Ik wilde mijn creativiteit kwijt en uitdragen waar ik zelf voor stond. Vier jaar geleden kwam daar een fysieke winkel bij.’’

,,Het was helemaal niet mijn plan om een eigen winkel te openen. Het is zo gelopen. Ik hoorde over het project ’De Doorloop’, waarbij beginnende ondernemers een eigen pand kunnen huren van de gemeente. Een soort antikraak. Het was zo’n goede kans dat ik besloot het erop te wagen. Eigenlijk ben ik er een beetje ingerold.

Door mijn werk als designer wist ik waar je kleding kon inkopen, maar dat je ineens een hele winkel moet vullen is toch anders. Eerst reed ik naar Italië om daar van alles te halen, later ging ik ook dichter bij huis opzoek. Ik kijk vooral naar labels die nog niet in Alphen te vinden zijn. Dat maakt alles unieker.

In mijn conceptstore ’Got The Look’ zijn naast kleding ook lifestyle producten als zeepjes en allerlei accessoires te vinden. Die afwisseling van dingen maakt het leuk. In Alphen was zo’n concept er nog niet. Het is net even wat anders dan wat de rest doet. Je vindt dit soort dingen vooral in De 9 Straatjes in Amsterdam, maar niet zozeer in Alphen. Dat ik hier een pand heb weten te bemachten is nog eens extra leuk, omdat ik hier al mijn hele leven woon.

Wanneer mensen binnenkomen in de winkel zijn ze altijd enthousiast over de sfeer. Het voelt erg knus, ondanks dat het best een grote winkel is. Het is ook net wat persoonlijker. Het is geen keten en dat merk je. Ik hoor vooral veel positieve reacties over de merken die ik heb hangen. Die vind je ergens anders in Alphen vaak niet. Daarnaast is er ook veel keuze, dus dat maakt de winkel geschikt voor allerlei leeftijden. Eigenlijk richtte ik mij vooral op jongeren, maar het is een winkel voor een veel breder publiek geworden. Soms zie je moeders en dochters samen binnenkomen, of zelfs met oma erbij. Drie generaties kunnen bedienen, dat is ontzettend gaaf.

Er zijn plannen om een keten te beginnen. Wellicht komt er in de toekomst dus meer bij, maar voor nu ben ik hartstikke blij met wat ik heb. We zijn bezig met het ontwerpen van een eigen lijn accessoires, dus daar gaat nu veel aandacht naartoe.

Ik ben bijna elke dag wel in mijn winkel te vinden, maar nu er drie meiden voor mij werken heb ik ook weleens lekker vrij. Dan vind ik het heerlijk om op een terras te zitten. Vooral die rondom mijn winkel, midden in het centrum dus. Maar de winkel zelf is uiteraard ook een van mijn favoriete plekken.’’

Lees ook: Leon den Hollander (60) vond het spannend om het sporten weer op te pakken na zijn hartinfarct: ’Je vertrouwt je eigen lichaam niet meer’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.