Teylingen haalt camera weg bij parkeerterrein Wasbeek, geen overlast meer geconstateerd

Sjaak Smakman
Sassenheim

Het cameratoezicht bij de parkeerplaats aan de Van Alkemadelaan bij sportcentrum Wasbeek is opgeheven.

De camera werd eind november opgehangen vanwege overlast door rondhangende jeugd. Toezicht door de politie, de boa’s en de jongerenwerkers van het bij het parkeerterrein gelegen Fascinus leidde niet tot voldoende vermindering daarvan. Er is de afgelopen maanden echter geen overlast geconstateerd, reden voor de gemeente om de camera weer weg te halen. Wel werd dankzij de camera een fietsendiefstal opgelost.

De jongerenwerkers waren in eerste instantie bang dat door de camera jongeren het centrum zouden mijden, maar die angst bleek niet terecht. Ook op het parkeerterrein zelf bleven de jongeren samenkomen, ook in het zicht van de camera. Het college tekent daarbij wel aan dat de camera in de winter is opgehangen en dat het weer ongetwijfeld een rol heeft gespeeld. De komende maanden en in de zomer blijven politie, boa’s en het jongerenwerk de plek in de gaten houden en zullen ook handelen als er toch (weer) overlast ontstaat.

De gemeente is volgens het college overigens bezig met een jongeren ontmoetingsplek (JOP) in Sassenheim. Dat moet zorgen voor een spreiding van de jongeren door Sassenheim, waardoor de parkeerplaats en het terrein rondom het jongerencentrum ontlast worden en daarmee ook de overlast beperkt wordt.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.