Leidse wetenschappelijke uitgeverij Brill neemt Wageningen Academic Publishers over

Directeur Peter Coebergh van uitgeverij Brill krijgt dor de aankoop van Wageningen Academic Publishers ’snel groeiende’ wetenschapsdisciplines in portefeuille.© Archieffoto Hielco Kuipers

Wilfred Simons
Leiden

De Leidse wetenschappelijke uitgeverij Brill neemt Wageningen Academic Publishers over. Brill, dat vooral sterk is in geesteswetenschappen, internationaal recht en sociale wetenschappen, breidt met de overname uit naar onderzoeksterreinen waarin het tot nu toe minder goed vertegenwoordigd was, zoals biologie, milieu, agrarisch onderzoek en agrarische bedrijfskunde. Maar dat zijn volgens directeur Peter Coebergh wel ’snel groeiende’ en ’goed gefinancierde’ onderzoeksterreinen en daarom interessant voor een middelgrote uitgever die expansieruimte zoekt.

Wageningen Academic Publishers (WAP) is een kleine wetenschappelijke uitgever, met zeven tijdschriften en jaarlijks dertig nieuwe boeken. Onder de vleugels van Brill is groei mogelijk, zeggen ’voormalige aandeelhouders’ en directeuren Enrico Kunst en Mike Jacobs.

Brill betaalt de aankoop deels zelf, en deels met een beroep op de Rabobank. De aankoop past in de groeistrategie die Brill de afgelopen jaren voert. Vorig jaar lijfde Brill nog twee kleine concurrenten in Duitsland en Oostenrijk in: Vandenhoeck & Ruprecht en Böhlau.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.