Jelle (21) moest noodgedwongen stoppen met zijn studie en werkt nu fulltime: ’Heel eerlijk, school is sowieso niks voor mij’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Aïcha Mouaddine

Jelle (21): „Voordat ik begon bij mijn huidige werk, werkte ik bij de Hoogvliet. Ik moest helaas onlangs stoppen met mijn opleiding en toen heb ik de keuze gemaakt om fulltime te gaan werken. Bij de Hoogvliet zag ik dat niet zitten, dus ben ik op zoek gegaan naar een nieuwe baan.”

„Voordat ik begon bij mijn huidige baan studeerde ik rechten in Leiden. Ik had een tentamen niet gehaald en kreeg toen de keuze om of een jaar te wachten om hem over te doen, of om te stoppen met de opleiding en te gaan werken. Ik heb voor het laatste gekozen. Als ik dit tentamen had gehaald had ik zeker verder gestudeerd. Maar heel eerlijk, school is sowieso niks voor mij.

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

Ik werk nu elke doordeweekse dag van acht tot vijf uur bij een kweker in Boskoop. Best veel dus. Ik zorg daar eigenlijk voor alle logistieke dingen. Ik bereken bijvoorbeeld voor het transportbedrijf hoeveel planten er nodig zijn en hoeveel plek er nog is. Ook vraag ik keuringen aan bij keurmeesters. Eigenlijk is het bij ons meer doorverkoop dan dat we daadwerkelijk kweken. Ik vind het een best prima baantje, en het verdient in ieder geval beter dan de Hoogvliet.

Naast dat ik zoveel werk, ga ik ook nog eens zes keer per week naar de sportschool. Daar ben ik zo’n twee jaar geleden mee begonnen en het bevalt me zeker. Ik voel me niet per se beter als ik wel heb gesport, maar wel slechter als ik dat niet heb gedaan.

Uitgaan en drankjes doen met vrienden is ook iets dat ik heel leuk vind. Mijn favoriete stad om in uit te gaan is Utrecht. Je hebt daar een heel plein met allemaal studentenclubs en -verenigingen. Er zijn heel veel studenten en de mensen die er komen zijn ’chill’, want er zijn eigenlijk nooit vechtpartijen of iets dergelijks.

In Alphen heb je niet veel om uit te gaan. Dat wat er is, vind ik wel leuk. Vroeger was mijn favoriete plek Bar Amsterdam, maar nu is dat Schatjes. In Bar Amsterdam komen veel net achttienjarigen en in Schatjes zijn de meesten mijn leeftijd. Daardoor ken ik daar veel mensen, en dat vind ik een stuk gezelliger.”

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.