The Dukes bezorgt de rugbyers van DIOK door rake penalty in slotseconden een pijnlijke nederlaag

© Archieffoto Taco van der Eb

Den Bosch

DIOK heeft zaterdag in de allerlaatste seconde verloren van The Dukes. De ploeg uit Den Bosch mocht nog een penalty nemen voordat het tijd zou zijn. De bal lag op een redelijke afstand van de palen van DIOK maar zeilde er toch tussendoor waardoor het 28-26 werd voor de thuisploeg.

The Dukes opende in het eerste bedrijf de score voordat DIOK via een penalty try op 5-7 kwam. Daarna waren de bezoekers prima op dreef en werd de rust bereikt met een 5-26 voorsprong. De thuisploeg knabbelde echter na rust steeds meer van hun achterstand af om bij 25-26 een spannende slotfase in te gaan. Een Leidse overtreding in de slotseconde werd echter bestraft waarop Michiel van Gulik nog eenmaal mocht aanleggen voor een penalty. Deze wist hij te verzilveren waardoor The Dukes nu samen met RFC Haarlem, volgende week de tegenstander van DIOK, de koppositie in de Championspoule delen. DIOK staat nu vierde maar heeft nog wel een wedstrijd in te halen tegen Eemland.

In de Trophy poule speelde The Bassets niet. Groningen kon geen ploeg op de been brengen waardoor de ploeg uit Sassenheim reglementair met 30-0 won.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.