Tiener bezorgt FC Lisse met prachtig schot drie punten, voorsprong op Sparta Nijkerk groeit naar vier punten

© Foto Taco van der Eb

Tom Mentink
Hoornaar

Hij leeft nog steeds in een soort van droom; Daniek van der Meer maakte zaterdag met een fantastisch doelpunt de winnende goal voor FC Lisse op bezoek bij Stedeco: 0-1.

Van ruim twintig meter afstand schoot de pas 18-jarige middenvelder na ongeveer tweederde wedstrijd raak. ,,Niet nadenken, maar schieten’’, zei Van der Meer, die een dag na de uitzege ’gewoon’ weer aan het werk was bij café de Haven in zijn woonplaats Roelofarendsveen.

Het was zijn eerste officiële doelpunt in de hoofdmacht. ,,Leuk om zoveel aandacht te krijgen, ik heb veel berichtjes gekregen. Een belangrijk doelpunt.’’

Dankzij de overwinning en het verlies van nummer twee Sparta Nijkerk groeide de voorsprong van koploper FC Lisse naar vier punten op de naaste achtervolger.

Van der Meer, die sinds kort onderdeel is van de hoofdmacht, hoopt in de resterende zeven competitieduels op nog meer basisplaatsen. Hij verving Tom Noordhoff, die door een blessure zijn tweede wedstrijd op een rij miste. Het is nog niet zeker of de middenvelder er zaterdag tegen Sparta Nijkerk bij is. ,,Het is afwachten’’, aldus Van der Meer, opgeleid bij DOSR en in de tweedejaars C overgestapt naar de jeugdopleiding van FC Lisse.

,,Ik ben blij dat ik nu onderdeel ben van de selectie. Het was in het begin nog wat wennen aan het niveau ten opzichte van het tweede team. Conditioneel moet je echt veel sterker zijn. Daarom ga ik ook vaak naar de sportschool.’’

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Stedoco-FC Lisse 0-1

67. Van der Meer 0-1.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.