FC Rijnvogels is topscorer Maarten Reyneveld voorlopig kwijt maar scoort er nog steeds lustig op los, Rijsoord wordt met 0-10 weggeveegd

Virgil Tjin-Asjoe was goed voor één doelpunt bij Rijsoord.© Archieffoto

Ridderkerk

Hoofdklasser FC Rijnvogels heeft een historisch hoge uitslag neergezet. Tegen Rijsoord werd met maar liefst 0-10 gewonnen.

Afgelopen maandag scoorde de formatie van trainer Thomas Duivenvoorden vijf keer tegen Poortugaal en dat juist op het moment dat spits Maarten Reyneveld voorlopig uitgeschakeld is door een zware knieblessure. ,,Buitengewoon triest voor hem en vanzelfsprekend hadden we hem er nog graag bij gehad in de finale van de competitie. Maar we moeten verder en het is ook niet raadzaam om een ploeg aan één speler op te hangen’’, aldus Duivenvoorden.

Het wegvallen van Reyneveld heeft nog geen invloed gehad op de productie van FC Rijnvogels. ,,Dit is een uitslag die je zelden of nooit tegenkomt op dit niveau. En ik ben blij dat we na de snel opgebouwde voorsprong wel het gas erop hebben gehouden.”,

Voor de Katwijkers, tweede op de ranglijst achter koploper Capelle, scoorden Roy van Leeuwen (2), Julian Dobbe (2), Dennis Bakker (2), Virgil Tjin-Asjoe, Willem Schonenberg, Kasper Michel en Tom Bijen. De thuisploeg stond na ruim een kwartier al met tien man binnen de lijnen vanwege een natrappende speler.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.