Spanning in de hoofdklasse neemt met de week toe, naast SJC zijn er nog vier titelkandidaten

Tom Duindam is op weg naar een van zijn vier treffers voor SJC.© Foto Taco van der Eb

Ron Hoogendam
Noordwijk

Na het teleurstellende paasweekeinde waarin SJC slechts een punt pakte, kon er op de 22ste speeldag weer flink gejuicht worden na de verdiende 6-2 triomf tegen de Bussumse hekkensluiter SDO.

Op het zonnige terras van het splinternieuwe complex werden de spelers gefêteerd op een warm applaus. Hoe deze zeer leuke en spannende competitie gaat eindigen is de vraag maar leuk is het in ieder geval wel. SJC staat zes duels voor het einde met HBS op een gedeelde vierde plek op drie punten van de gedeelde koplopers Hoogeveen en TOGB. Be Quick, de volgende tegenstander van SJC, staat derde met een punt achter de koplopers, maar heeft een duel meer gespeeld.

Maar Marcel IJzendoorn, de trainer van de Sint Jeroensclub, bekijkt het van week tot week. ,,Het zou mooi zijn voor de club als we de nacompetitie halen en dan voor een volle bak hier op het nieuwe complex spelen. Ik heb het bij Foreholte meegemaakt, thuis voor drieduizend toeschouwers. Heel mooi.’’

SJC zette meteen vol druk op de Bussumse ploeg die aanvankelijk veel ruimte weggaf. Na twee minuten kopte Tom Duindam de 1-0 binnen. Het leek de opmaat voor een zorgeloze middag, maar niets was minder waar. Demir Strojil, Martijn van Trigt en Tom Duindam hadden SJC al vroeg in een zetel kunnen brengen.

SDO ging wat compacter spelen en dat leidde tot een goede kans voor Luuk van Huisstede. ,,Het was af en toe wat nonchalant van ons’’, vond verdediger Jordy Groot die vrijdag te horen dat zijn rode kaart tegen RKAVV was geseponeerd. ,,Terecht, dat vond die aanvaller van RKAVV ook.’’

Naarmate het duel vorderde leek er niets te lukken bij de thuisclub. Tot Chris Hoogervorst in de 58ste minuut uit een corner van Younes Seghrouchni de 2-0 had binnen gefrommeld. Acht minuten later gaf de ingevallen Wesley Haasnoot na een prima steekpass van Timo Ruigrok de genadeklap met een bekeken schuiver in de verre hoek.

SDO kwam echter verrassend goed terug. En heel snel zelfs. Invaller Jesse van Huisstede kreeg het op zijn heupen en passeerde doelman Lex Hoogervorst met een schot door de benen en een fraaie lob: 3-2.

Die twee tegentreffers werden niet veel later op briljante wijze weggepoetst door Duindam. De fysiek sterke aanvaller rondde een wonderschone aanval, ingeleid via Strojil en Haasnoot, fraai af. ,,Een klasse doelpunt’’, vond IJzendoorn.

De koek was nog niet op voor Duindam, want op aangeven van Strojil maakte de spits van SJC ook de 5-2 en 6-2. In het bijzijn van zijn ouders vierde hij zijn vier doelpunten en natuurlijk het succes van SJC. Duindam staat dit seizoen inmiddels op 22 treffers.

SJC: L. Hoogervorst; Lim, Verweij, Groot, Strojil, Seghrouchni, C. Hoogervorst (63. Haasnoot), Ruigrok (81. Turk), Van Niel, Van Trigt, Duindam.

hoodklasse zondag

SJCSDO6-2

2. Duindam 1-0, 58. C. Hoogervorst 2-0, 66. Haasnoot 3-0, 74. Van Huisstede 3-1, 75. Van Huisstede 3-2, 78. Duindam 4-2, 90. Duindam 5-2, 90+3. Duindam 6-2.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.