Warmonder Gerard van Leeuwen Lid in de Orde van Oranje Nassau

Sjaak Smakman
Warmond

Burgemeester Carla Breuer heeft vandaag aan één Warmonder een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Gerard van Leeuwen werd Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Er is volgens de burgemeester een belangrijke rode draad te herkennen in de jarenlange vrijwillige inzet van de 88-jarige Warmonder, die al in 1941 van start ging: zijn voorliefde voor het beheren en controleren van financiën. Van de organisatie van de jaarlijkse actie Kerkbalans en het tellen van de collectes in de kerk tot penningmeester bij de Parochiële Caritas Instelling en EHBO-afdeling Warmond, en van beheerder/kassier van Centrale Volksbank agentschap Warmond tot lid van de jaarlijkse kascommissie bij de Bond van Ouderen. Naast zijn betaalde baan en zijn gezin heeft hij zich jarenlang belangeloos ingezet voor zijn medemens en de maatschappij. Hij volgde hiervoor ook de benodigde opleidingen om vervolgens de vrijwilligersactiviteiten uit te kunnen en mogen voeren. Meest recent is dit de cursus voor het diploma reanimatie en voor het bedienen van een AED-apparaat geweest in 2018/2019.

Daarnaast maakte Van Leeuwen deel uit van tal van commissies, was hij betrokken bij Stichting Kindervakantiewerk Warmond, reed hij de rolstoelbus voor Mariënhaven en verkocht hij loten voor carnavalsvereniging De Bokken. Bovendien was de heer Van Leeuwen ruim veertig jaar bloeddonor.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.