Zes lintjes in Lisse, twee echtparen benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Frans Snaar.

Frans Snaar.

Sjaak Smakman
Lisse

Burgemeester Lies Spruit heeft dinsdag aan zes inwoners van Lisse een koninklijke onderscheiding uitgereikt. Bijzonder is dat twee echtparen zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Frans Snaar (69) is sinds 2006 bestuurslid van de Zevensprong, een organisatie die zich inzet voor het organiseren van activiteiten voor mensen met een fysieke en/of verstandelijke beperkingen in de Bollenstreek. Daarnaast begeleidt hij deelnemers persoonlijk in het leren omgaan met computers en internet. Sinds 2010 is hij uiterst actief lid van de jeu de boulesvereniging Les boules Fleuries. Hij verzorgt de redactie van het clubblad, coördineert de bezorging en is beheerder van de website en houdt hij deze up to date. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Nico Assendelft (62) zet zich al meer dan dertig jaar in bij Honk-en softbal Vereniging The Flags. Hij is twintig jaar coach van het heren 1 softbalteam, maar bovenal is hij verantwoordelijk van de staat van het complex van The Flags. Daarnaast bekommert hij zich ook om de andere verenigingen op Sportpark Ter Specke. Hij zorgt voor het onderhoud van de velden en kleedkamers en voor alle logistieke werkzaamheden, zoals de inkoop van de kantine. Ook draagt hij bij aan verbetering van de accommodatie. Hij is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Joop Rusman (68) is van 2000 tot 2010 penningmeester en later voorzitter geweest van Zwemclub Lisse (ZCL). Het bestuur heeft mede door zijn inzet een nieuw clubhuis gerealiseerd. De zwemclub Lisse is in 2017 opgeheven en verder gegaan onder de vlag Watervrienden Lisse. Cobi Rusman-Wijnands (66) is vanaf 1978 is betrokken bij de Willibrordusparochie. Ze is begonnen in het koor Canticum Novum en was daar van 2006 tot 2012 voorzitter van het bestuur. Daarnaast bezorgt ze vanaf 2007 het parochieblad. Het echtpaar is sinds 2006 actief lid van de werkgroep Samen Kerk, die zich inzet voor mensen met een verstandelijke beperking. Daarnaast organiseren zij de huiskamervieringen voor bewoners bij de Hartekampgroep. Ook stichting De Zevensprong kan op hun steun rekenen. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Jaap Hassefras (76) heeft vanaf 1982 als diaken en later als vrijwilliger lange tijd voor de kerkleden van de Gereformeerde kerk Lisse klaargestaan. Zo organiseerde de kerktelefoon en heeft hij veel kerkleden bijgestaan met persoonlijke hulp. Mevrouw Hassefras is al sinds de jaren 70 een van de drijvende krachten achter de Kindernevendienst in de Gereformeerde Kerk Lisse. Nel Hassefras-Vente (76) doet als ouderling in de Gereformeerde Kerk (PKN) Lisse haar vrijwillige taken met enorme trouw en bevlogenheid. Ze schreef lange tijd een wekelijks stukje in de nieuwsbrief en een maandelijkse bijdrage over het pastoraat voor kerkblad De Drieklank. Een belangrijk project was de oprichting van stichting Present, die mensen helpt met klussen die zij niet meer zelf kunnen doen. Het echtpaar was ook jaren vrijwilliger bij speeltuinvereniging Kindervreugd. Beiden zijn benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.