Stek bouwt ’Klein Sassembourg’ in Sassenheim

Klein Sassembourg zoals het er uit gaat zien.

Klein Sassembourg zoals het er uit gaat zien.© tekening stek.

Sjaak Smakman
Sassenheim

Woonstichting Stek gaat in Sassenheim 22 zorgappartementen bouwen voor cliënten van GGZ Rivierduinen, dat ook de huurder wordt van het complex, dat onder de naam ’Klein Sassembourg’ door het leven zal gaan.

De naam is niet voor niets gekozen. Het complex omvat net als Sassembourg zorgwoningen en komt pal naast het grote zorgcentrum, op het braakliggende stuk grond tussen Sassembourg en Villa Vredesteyn aan de Hoofdstraat.

Op die plek stond tot 2016 een gebouw met zorgaanbieders dat ook Klein Sassembourg heette. In eerste instantie zou de naam van het nieuwe complex Vredesteyn worden, maar het in de villa gevestigde notariskantoor Arsenault was bezorgd dat die benaming verwarring gaat geven.

De zorgaanbieders verhuisden bij de sloopt naar het zorgcentrum in Sassembourg, dat Stek in handen kreeg na de fusie met het in financiële nood verkerende Vooruitgang. Twee jaar geleden verkocht Stek het in totaal 117 (zorg)woningen tellende complex aan Syntrus Achmea.

Gestapeld

Dinsdag tekenden directeur Hans Al van Stek en bestuursvoorzitter Paul de Schipper van Rivierduinen de overeenkomst. De appartementen worden gebouwd door Hodes Huisvesting uit Goor, gespecialiseerd in industriële bouw.

Dat betekent dat er gewerkt wordt met modules die in de fabriek zijn geproduceerd. Ze worden met diepladers aangevoerd en op elkaar gestapeld, zodat een appartementengebouw ontstaat.

Ook wordt de fundering gemaakt met boorpalen en wordt er niet geheid om geluidsoverlast voor omwonenden en schade aan woningen te voorkomen. De omwonenden zijn daar volgens Stek ook al geïnformeerd over de plannen en de gekozen bouwmethode.

De bouw zelf neemt door het gebruik van voorgeproduceerde elementen minder dan een jaar in beslag. Wanneer de bouw begint, hangt volgens een woordvoerder af van het moment waarop de bouwvergunning binnen is. Stek hoopt die komende maand te krijgen.

De 22 appartementen worden bewoond door cliënten die onder begeleiding de overstap naar zelfstandig wonen maken. Het 23ste appartement is ingericht als gezamenlijke woonkamer en ondersteuningspunt met begeleiders van de GGZ.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.