Yuka Mizoguchi (24) kocht op de vrijmarkt een verfpalet en begon handen te versieren voor één euro: ’Mijn vrienden beschilder ik constant’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Yuka.© Mediahuis

Tim Engelbart

Yuka: „Het is even wennen om hier in Alphen op de vrijmarkt rond te lopen. Niemand draagt hier een mondkapje. In Japan draagt men ze overal.”

„Ik ben Japans en ben momenteel door Europa aan het reizen. Ik ben een week in Engeland geweest, en kwam gisteren aan in Alphen. Er wonen hier vrienden van me, die ik nog ken van de middelbare school. Zij wilden hier op de vrijmarkt van Koningsdag staan om kleding te verkopen, en ben met ze meegegaan.

Ik wist tot vandaag totaal niet wat die feestdag inhield, maar ik doe gewoon mee. Ik heb hier elders op de markt vanochtend een verfpalet gekocht en ben begonnen met het beschilderen van handen. Ik had net mijn eerste klant: ik heb paarse en roze bloemetjes gemaakt.

Thuis in Japan verf ik ook een hoop. Ik doe voornamelijk bodypainting: mijn vrienden verf ik eigenlijk de hele tijd onder. Daarnaast beschilder ik graag de buiken van zwangere vrouwen. Ik maak vaak bloemblaadjes, of een baby die een cupcake aan het eten is. Ik doe dat gewoon als hobby, want ik werk in het dagelijkse leven in de marketing en studeer daarnaast nog. Ik heb daarvoor wel als kleuterjuf gewerkt, maar de kinderen heb ik nooit beschilderd. Alleen mijn vrienden, haha.

Ik reis morgen door naar Utrecht. Ik hoor het graag als mensen nog tips hebben wat ik moet bezoeken: ik houd van tuinen, en dan vooral van tulpen. Hierna trek ik verder door Europa, eerst naar Brussel, daarna Parijs en tenslotte Rome. Daarna ga ik weer terug naar Japan.”

Lees ook: Koningsdag en traditionele vrijmarkt gaan jubelend van start in Alphen aan den Rijn: ’Wat hééérlijk!’

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.