Eerste reuzenbol in gemeente Katwijk onthuld: ’Monet’ siert vakantiepark Koningshof

Burgemeester Cornelis Visser heeft de reuzenbol onthuld bij vakantiepark Koningshof in Rijnsburg.

Burgemeester Cornelis Visser heeft de reuzenbol onthuld bij vakantiepark Koningshof in Rijnsburg.© Foto PR

Hielke Biemond
Rijnsburg

In Teylingen, Lisse en Hillegom wemelt het er al van, maar voor de gemeente Katwijk was het donderdag een primeur: de onthulling van een reuzenbol bij vakantiepark Koningshof in Rijnsburg.

Bezoekers van vakantiepark Koningshof kunnen voortaan niet om deze creatie van Jan Hogervorst uit Lisse heen. Hij baseerde zich op werken van de beroemde Franse kunstschilder Claude Monet.

Op de voorkant van de reuzenbol is te zien hoe Monet halverwege de negentiende eeuw de molens ’Hoop doet leven’ in Voorhout en ’De Vlinder’ in Rijnsburg weergaf. Op de achterzijde van de bol staat zijn schilderij ’Le bassin aux nympheas’ uit 1899.

Burgemeester Cornelis Visser onthulde de ’Monet’ donderdag samen met eigenaars Penny en Pim Kromhout van vakantiepark Koningshof. ,,We voelen ons zeer verbonden met de Bollenstreek en we zijn trots,dat wij de eerste bol in de gemeente Katwijk hebben geadopteerd.”

De ’Monet’ is de 29ste van in totaal tachtig reuzenbollen tussen Leiden en Haarlem, die gezamenlijk een 125 kilometer lange fietroute gaan vormen.

Foto pr

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.