Toch nog visum nodig voor reizen naar Suriname

ANP Producties | Bron: ANP
AmsterdamParamaribo

In tegenstelling tot eerdere berichten van de Surinaamse overheid is de visumplicht voor bezoekers aan Suriname nog niet afgeschaft. Dat is donderdag bekendgemaakt door het consulaat-generaal van Suriname in Amsterdam.

Twee weken geleden maakte de Surinaamse minister Albert Ramdin van Buitenlandse Zaken bekend dat inwoners van ruim twintig landen per 1 mei zonder een visum aan te vragen naar Suriname zouden kunnen reizen. Wel moesten deze reizigers nog vijftig euro betalen om het land in te mogen.

Donderdag kwam echter het bericht dat de afschaffing van de visumplicht is opgeschort. Een duidelijke reden hiervoor is nog niet gegeven. Ook is niet duidelijk wanneer visumvrij reizen naar Suriname wel weer mogelijk wordt.

Toeristen lokken

De afschaffing van de visumplicht had onder andere tot doel meer toeristen te lokken. Suriname kan wat extra geld goed gebruiken omdat het land nog steeds bezig is de zware schuldenlast af te lossen die de regering-Bouterse heeft achtergelaten.

Behalve voor Nederland zou de visumplicht ook worden afgeschaft voor reizigers uit onder meer België, Frankrijk, Engeland, Aruba, Curaçao, de Verenigde Staten, Canada en China.

Meer nieuws uit Buitenland

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.