Voorarrest verdachten van giga-wapenvondst in Alphense Meidoornstraat opnieuw verlengd

Een deel van de inhoud van het wapendepot.© Foto Politie

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

De rechtbank in Den Haag heeft besloten dat de twee verdachten die vastzitten in verband met de vondst van een groot wapenarsenaal in de Alphense Meidoornstraat voorlopig niet vrijkomen.

De voorlopige hechtenis van de 44-jarige verdachte is donderdag met een maand verlengd. De 29-jarige verdachte moet zelfs nog drie maanden langer in de cel blijven, zo besloot de rechter in de dagen ervoor. Het is de tweede keer dat het voorarrest van de mannen, beiden Alphenaren, verlengd wordt.

Over wat hun rol precies is bij het inmiddels ontmantelde wapendepot wil het openbaar ministerie nog niets zeggen, ook niet of de twee inmiddels bekend hebben.

Lees ook: ’Groot wapenarsenaal’ met onder andere vier antitankwapens gevonden in schuur in Alphense woonwijk

De twee werden eind maart en begin april gearresteerd, toen de Landelijke Eenheid van de politie op 24 maart een omvangrijk arsenaal aantrof in een schuurtje van een sociale huurwoning in de Meidoornstraat in Alphen aan den Rijn. Met de Explosieven Opruimingsdienst Defensie werden op die dag 22 handvuurwapens, 22 automatische wapens en vier bazooka’s in beslag genomen.

Het depot was aan het licht gekomen bij een groot onderzoek naar de georganiseerde misdaad in Nederland. De wapenvondst was de grootste sinds 2015, toen in Nieuwegein een wapenopslag werd gevonden die in verband kon worden gebracht met Ridouan Taghi.

Lees ook: Wapenvondst in Alphen aan den Rijn is de grootste sinds 2015

Meer nieuws uit Alphen

Video uitgelicht

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.