Supermarkten in Alphen, Hazerswoude, Koudekerk, Ter Aar en Nieuwkoop zamelen op 20 en 21 mei massaal goederen in voor Oekraïne

Nataliya Kornyeyeva met de manager van een Hoogvliet bij de eerste supermarktactie.

Nataliya Kornyeyeva met de manager van een Hoogvliet bij de eerste supermarktactie.© Stichting SLIMM

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn e.o.

Op vrijdag 20 en zaterdag 21 mei zullen zo’n tweehonderd vrijwilligers bij ruim twintig supermarkten in de Rijnstreek goederen ophalen om te zorgen dat inwoners van het door oorlog getroffen Oekraïne van voldoende voedsel en medicijnen voorzien blijven.

Dat zeggen hulporganisaties Slava Ukraini en stichting SLIMM, die eind maart ook al een supermarktactie organiseerden in alleen Alphen-stad. Toen werd maar liefst 21 ton aan voedsel ingezameld, dat via vrachtwagens naar Oekraïne kon worden vervoerd.

„Dit keer proberen we het succes te overtreffen”, laat SLIMM weten. Net als de vorige keer doen de supermarktketens Aldi, Albert Heijn, Hoogvliet en Jumbo mee, maar op 20 en 21 mei zullen ook vestiging in het voormalige Rijnwoude en in de gemeente Nieuwkoop van de partij zijn.

Shoppers wordt op die dagen gevraagd om bepaalde artikelen te kopen die volgens de initiatiefnemers in Oekraïne hard nodig zijn, en die na de kassa achter te laten bij een stand met vrijwilligers. Alle opgehaalde goederen worden na afloop verzameld, en zullen door chauffeurs van Stichting SLIMM naar Oekraïne worden gebracht. De ene helft gaat naar Rivne in het noorden, en de andere helft naar de zuidelijke steden Odessa en Mykolajiv.

Slava Ukraini en SLIMM zoeken wel nog vrijwilligers om te zorgen dat op alle naar schatting twintig vestigingen voldoende mensen aanwezig te zijn om de inzameling in goede banen te leiden.

Lees ook: Nataliya’s inzamelingsactie voor Oekraïne breidt uit: meer supermarktacties, meer Oekraïense steden en meer ruimte in een nieuw pand

Meer nieuws uit Alphen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.