Quick Boys zakt af naar rechterrijtje: ’Belangrijkste is nu dat we de jeugd ervaring willen laten opdoen’

Borg Knijnenburg stond net als Kees Zwanenburg en Sem van Duijn in de basis bij Quick Boys.

Borg Knijnenburg stond net als Kees Zwanenburg en Sem van Duijn in de basis bij Quick Boys.© Archieffoto

Katwijk

Quick Boys kwam voor de vierde achtereenvolgende keer niet tot winst. Op Nieuw Zuid moest de nog immer gehavende formatie van Edwin Grünholz opnieuw een nederlaag incasseren tegen Jong Sparta: 0-1.

Door dit resultaat zakken de Katwijkers af naar een plek in het rechterrijtje, de tiende plek. Quick Boys probeerde, met opnieuw drie jongens uit de jeugd (Kees Zwanenburg, Borg Knijnenburg en Sem van Duijn) in de basis, zijn huid duur te verkopen en dat ging niet onverdienstelijk.

Maar Sparta was in de eerste helft de gevaarlijkste ploeg met Mohammed Tahiri als aanjager.

Na ruim een half uur rondde Patrick Brouwer een aanval over links goed af tot 0-1. De thuisclub stroopte in de tweede helft voor het oog van zo’n 1200 toeschouwers zijn mouwen op en kwam een aantal keren in kansrijke positie.

Maar Finn Murre, de 18-jarige doelman van Sparta, bleek een flinke sta-in-de-weg na schoten van Youssef El Kachati, een inzet van Tommy Bekooij en een kans voor Kevin van Kippersluis. ,,Belangrijkste is nu dat we de laatste wedstrijden de jeugd ervaring willen laten opdoen, dat is goed voor hun ontwikkeling’’, aldus Grünholz.

Meer nieuws uit Sport Regionaal

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.