Formatie in Katwijk in een volgende fase

Sonny Spek.

Sonny Spek.© Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Katwijk

De formatie in Katwijk is een volgende fase ingegaan. De drie onderhandelende partijen – DURF, SGP en ChristenUnie – laten weten dat alle ’inhoudelijke onderwerpen’ inmiddels zijn besproken en dat er, veelal op hoofdlijnen, afspraken over zijn gemaakt. De verwachting is dat in de komende twee weken duidelijk wordt wanneer het coalitieakkoord en de nieuwe wethouders kunnen worden gepresenteerd.

„We hebben veel met elkaar gesproken over wat voor we bestuur we met elkaar willen zijn, waar we hetzelfde over denken en zeker ook waar we verschillen”, aldus Sonny Spek, de fractievoorzitter van DURF en formateur. Hij laat namens de drie partijen weten dat de onderhandelende partijen door medewerkers van de gemeente op tal van dossiers zijn bijgepraat. „Tegelijkertijd zien we dat het onzekere tijden zijn en de opgaven groot. Dat vraagt om een zorgvuldig programma”, aldus Spek.

Na al die gesprekken wordt deze week begonnen met de vorming van het college. Zo wordt er onderhandeld over de wethouderskandidaten en de portefeuilleverdeling. De potentiële wethouders worden vervolgens gescreend, onder meer op integriteit. Zijn die werkzaamheden achter de rug dan kan het coalitieakkoord en het nieuwe college worden gepresenteerd aan de gemeenteraad en de inwoners van Katwijk.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.