Opbrengst De Heere Schouten tijdens Molenweekeinde naar Oekraïne

De Heere Schouten.© Publiciteitsfoto

Peter van der Hulst
Warmond

De opbrengst van De Heere Schouten in het komende weekeinde komt geheel ten goede aan giro 555 voor de hulp aan Oekraïne. Omdat het gelijktijdig het Nationale Molenweekeinde is, doet het antieke voetveer tijdens de reguliere vaarroute over ’t Joppe zaterdag ook de Zwanburgermolen in Warmond aan.

Het voetveer vaart van 10.00 tot 16.30 uur. De vertrekplaats is de steiger nabij brasserie Coazy op recreatie-eiland Koudenhoorn. De overtocht van en naar de Zwanburgerpolder kost 2 euro. Naast deze vervoersprijs worden ook de fooien van beide dagen overgemaakt op giro 555. Als de molen op het eiland in de Kagerplassen ook op zondag open is, dan wordt het monument die dag eveneens in de vaarroute opgenomen. Meer informatie staat op www.zwanburgerroute.nl.

In de regio zijn daarnaast vele andere molens in het weekeinde van 14 en 15 mei te bezichtingen. De Rijnlandse Molenstichting heeft alleen al 49 poldermolens in beheer, allen rijksmonument. In onder meer Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem, Leiden Leiderdorp, Lisse, Noordwijk, Teylingen en Zoeterwoude zijn zaterdag en zondag molens te bezoeken. Meer informatie, waaronder de openingstijden, valt te lezen op www.rijnlandsemolenstichting.nl.

Meer nieuws uit Duin- en Bollenstreek

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.