Avé! Wonen in een Romeinse tempel aan het randje van de oudheid? Het kan nu

Het ’Romeinse’ huis aan de Renaissancelaan schittert in de warme augustuszon.© Cyclomedia

Tim Engelbart
Alphen aan den Rijn

In Alphen aan den Rijn is het bij iedereen bekend: wie zich een keer een dagje een Romein wil wanen, moet een toegangskaartje voor het Archeon kopen. Maar wat nu als je het hele jaar door je liefde voor het oude Rome wil uitdragen? Nou, dan moet je misschien dit huis kopen.

Op een steenworp afstand van het Archeon staan namelijk vertrekken die ook niet hadden misstaan aan de andere kant van het slootjedat de huizen van het museumpark over de oudheid scheidt. Het is in de Renaissancelaan namelijk net alsof je door een villawijk aan het Forum Romanum wandelt. Alleen de auto’s die voor de deur geparkeerd staan, geven je de onmiskenbare indruk dat dit niet 22, maar 2022 is.

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

Eén van deze heuse in 2007 gebouwde ’tempels’ staat nu te koop. Of althans: de helft ervan, aangezien het gebouw een twee-onder-één-kapwoning is. Helaas betekent alleen de prijs dat niet iedereen zichzelf straks een Alphense Romein kan wanen - gegadigden worden uitgenodigd te bieden vanaf 770.000 euro, meer dan twee keer wat een gemiddelde woning in Alphen aan den Rijn kost.

Royaal

Makelaarskantoor Holland West ziet de woning van 196 vierkante meter op een perceel van meer dan 400 vierkante meter ook als een fotogeniek optrekje. „Buiten dat zijn alle vertrekken meer dan royaal van afmeting en is de lichtinval in elke ruimte perfect. Neem daarbij nog de locatie in deze ruim opgezette villawijk en uw woonplaatje is compleet!”

Ook de tuin wordt lyrisch beschreven: „Hier is ruimte voor een grote eettafel om heerlijk in de middag- en avondzon, als het weer het toelaat, buiten te kunnen eten.” Wel Romeinse kaas, natuurlijk, om de juiste stijl te blijven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.