Opvang Oekraïners in Woubrugge wint bokaal: ’Prachtig voorbeeld van gemeenschapszin en medemenselijkheid’

Jan Uit den Boogaard met de PRO Goed voor elkaar bokaal 2022 en, samen met medebestuurslid Jacco Geschiere van de Stichting Vluchtelingen Woubrugge.© foto PRO Kaag en Braassem

Paul van der Kooij
Woubrugge

De opvanglocatie voor Oekraïense vluchtelingen in Woubrugge heeft de PRO Goed voor elkaar bokaal 2022 en het bijbehorende prijzengeld van 500 euro gewonnen.

Met de bokaal wil de lokale partij Pro Kaag en Braassem initiatieven belonen die de gemeente leuker, beter, duurzamer of gezonder maken. Naast de opvang nomineerden leden dit jaar nog acht initiatieven waarop alle inwoners mochten stemmen: Fietsmaatjes Kaag en Braassem, Zwembad De Kleine Oase in Leimuiden, IKC Het Woud in Rijnsaterwoude, Werkgroep Zwemstrandje Roelofarendsveen, Natuurbelevingstuin De Bult in Nieuwe Wetering, Vakantiespelen Alkemade, Stichting Vakantie Kinderweek ’77 in Leimuiden en Stichting Groen Licht.

Uiteindelijk gingen 144 van de 313 uitgebrachte stemmen naar het minidorpje in de oude showroom van Jan Keessen die als volgt was genomineerd: ,,Nog voordat de gemeente iets georganiseerd had, ontstond er in Woubrugge een particulier initiatief voor opvang van vluchtelingen uit Oekraïne. Met hulp van heel veel lokale vrijwilligers en schenkingen van particulieren en bedrijven is een opvanglocatie ingericht. Een prachtig voorbeeld van gemeenschapszin en medemenselijkheid.”

Beeld van een deel van de opvang in Woubrugge.© foto Taco van der Eb

,,De stichting Vluchtelingen Woubrugge voelt zich vereerd en trots met deze prijs’’, reageert bestuurslid Jan Uit den Boogaard. ,,Het feit dat we, buiten ons om, voorgedragen zijn en dan ook met afstand winnen is een mooie opsteker voor de grote groep vrijwilligers die de opvang draaiende houden. Erkenning en waardering ervaren ervaren wij als een goede boost bij ons werk. Ook is het geld zeer welkom. De exploitatiekosten van het pand zijn vrij hoog.’’

De tweede plaats was voor de fietsmaatjes, derde werd De Kleine Oase. De bokaal werd eerder gewonnen door Basisschool Ter Does, de Swiffers Hoeve, Daniek de Groot en JS Meddle.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.