Nieuw Leids hardloopevenement, een rondje over het Bio Science Park voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis

De notarissen en advocaten van Teekens Karstens hebben vanuit hun kantoor zicht op de entree van het Bio Science Park bij het pesthuis en Naturalis.© Foto Hielco Kuipers

Leiden

Het Leidse advocaten- en notariskantoor TeekensKarstens en de ondernemersvereniging Bio Science Park houden zondag 29 mei een hardloopevenement voor het Willem-Alexander Kinderziekenhuis (WAKZ) van het LUMC. Het is bedoeling er een jaarlijks terugkerend evenement te maken.

De advocaten en notarissen van TeekensKarstens zijn geregeld te vinden bij Leidse hardloopevenementen, waaraan ze dan vaak onder de noemer ’TK Challenge’ meedoen - of anderen daartoe oproepen - om geld in te zamelen voor een goed doel. En het bedrijfslogo is ook met enige regelmaat te vinden in de sponsorlijst. ,,Dit is de eerste run die we zelf organiseren’’, zegt woordvoerster Romy Kaffa.

De ’Bio Science Parkrun’ is voor iedereen vanaf 12 jaar toegankelijk en heeft een lengte van 5 kilometer (aanmelden kan tot 20 mei op tkchallenge.nl).

,,Een kleine, laagdrempelige run dus. Maar het is wel echt hardlopen’’, zegt Kaffa. ,,De start is om 15.30 uur bij ons kantoor aan de Vondellaan, tegenover Naturalis, en we eindigen bij het Hilton. Daar is dan een gezellige borrel.’’

De loop valt samen met de ’Life Sciences & Health’-week. Die week heeft preventie en leefstijl als thema en de ondernemersvereniging hoopt zo daarop de aandacht te kunnen vestigen. De stichting TK Challenge en de ondernemers hopen bovendien dat de loop bijdraagt aan verbetering van de verbinding tussen stad en bedrijvenpark.

Meer nieuws uit Leiden

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.