Radiomaker Jort Kelder maakt uitzending van ’Dr. Kelder en Co’ vanuit Kamerlingh Onnesgebouw

Radiomaker Jort Kelder.

Radiomaker Jort Kelder.© Foto ANP/Martijn Beekman

Wilfred Simons
Leiden

Radiomaker en journalist Jort Kelder maakt op zaterdag 14 mei in het Kamerlingh Onnesgebouw van de Universiteit Leiden een live uitzending van zijn programma Dr. Kelder en Co, ’uw wekelijkse uurtje radiotherapie tegen hypes en hysterie’.

Kelder houdt een ’Grand Tour des Académies’; na de TU Eindhoven is Leiden de tweede universiteit die hij aandoet. Drie gasten schuiven aan bij de microfoon: bestuursvoorzitter Annetje Ottow, hoogleraar rechtsfilosofie Andreas Kinneging en radiosterrenkundige Huibjan van Langevelde.

Eén van de onderwerpen die Kelder wil bespreken is de ’houdbaarheid van de Trias Politica’ (de wetgevende, uitvoerende en rechtsprekende macht). Verder is hij geïnteresseerd in de vraag hoe ons toekomstige vertrouwen in politici eruit moet zien.

Kelder interviewt Langevelde over ’VLBI’, very long baseline interferometrie’, een nieuwe techniek in de radioastronomie die het mogelijk maakt om aan zeer verre radiobronnen, zoals quasars, metingen te doen. Het radio-programma wordt uitgezonden op Radio 1 en NPO 1 extra.

Meer nieuws uit Leiden

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.