Tempo grijpt naast titel ’sportaccommodatie van het jaar’, maar krijgt troostprijs

© Archieffoto

Tom Mentink
Alphen aan den Rijn

Korfbalvereniging Tempo is derde geworden bij de verkiezing ’sportaccommodatie van het jaar’, een initiatief van NOC*NSF. De Alphense sportclub eindigde achter winnaar SDDL, een sportclub uit Demen, en nummer twee ESG’20, een voetbalclub uit Escharen.

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

Volgens de jury, bestaande uit Bert van Oostveen (Kenniscentrum Sport & Bewegen), Irene Eijs (NOC*NSF), Judith Maas (SDG Nederland) en Remco Hoekman (Mulier Instituut), scoorden alle drie de clubs heel goed op de beoordelingscriteria zoals energie, hergebruik van materialen, gewasbescherming, multifunctionaliteit, cohesie met de wijk en gemeenschap en het uitdragen van het project naar buiten.

Tempo kreeg de complimenten voor het hergebruik van het oude clubhuis. ’KV Tempo is uniek in hoe zij hun oude pand hebben hergebruikt en hoeveel vrijwilligers zich hebben ingezet voor het project’, liet de jury weten. De winnaar SDDL scoorde desondanks hoger dankzij het gebruik van circulaire bouwmaterialen, in zowel bouw als inrichting, en de multifunctionele inzetbaarheid van de accommodatie. Een eigen groentetuin op het complex gaf het extra plus voor de jury.

Ondanks de teleurstelling gingen de bestuurders van Tempo wel met een geldbedrag van 750 euro naar huis. Waar dat geld aan besteed gaat wordt, is nog niet bekend.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.