Adventskerk viert feest met expositie, muziek en dans

De binnenkant van de Adventskerk, waar de expositie zal plaatsvinden.

De binnenkant van de Adventskerk, waar de expositie zal plaatsvinden.© Foto Hielco Kuipers

Eva Stam
Alphen aan den Rijn

De Adventskerk bestaat dit jaar honderd jaar waardoor er allerlei festiviteiten worden georganiseerd om dit te vieren. Aanstaande zaterdag opent een expositie over de geschiedenis van de kerk die wordt ondersteund door dans- en muziekvoorstellingen.

Burgemeester Liesbeth Spies zal de tentoonstelling op zaterdag 14 mei officieel openen. ,,Ontzettend leuk, wij zijn er al klaar voor’’, laat de Vrienden van de Adventskerk, de organisatie die de activiteiten organiseert, weten. ,,Kom vooral binnen en neem een kijkje. Het is toch wel heel bijzonder dat we dit weer zo kunnen vieren.’’

De expositie leidt bezoekers langs verschillende ruimtes in de kerk. Het vertelt het verhaal van de honderdjarige geschiedenis van de kerk aan de Julianastraat. Zo wordt de brand die het gebouw in 1916 in de as legde uitgebreid besproken. Maar ook de opbouw van de kerk, historische foto’s, toga’s van de dominees en oude bijbels zijn te bewonderen.

Om 15.00 uur zal er een één uur durende dansvoorstelling plaatsvinden van dansgroep I’m in Motion onder leiding van Frency van Duijn. Bijzonder is dat stadsorganist Simon Stelling hierbij de muziek zal verzorgen. De voorstelling beeldt de gebeurtenissen uit de periode 1922-2022 uit.

Virtuele torenklim

Naast de expositie lanceert de organisatie ook een virtuele torenklim. Bezoekers kunnen op deze manier de veertig meter hoge kerktoren met een virtual reality bril beklimmen. ,,Het lijkt op deze manier net alsof je op de toren zelf staat’’, aldus de jubileumcommissie van de kerk. ,,Je komt onderweg van alles tegen. Zo zie je het carillon, het klokkenspel dat elke zaterdag live wordt bespeeld, van heel dichtbij. Daarnaast zie je ook een deel van Alphen, wat ook geweldig is.’’

De tentoonstelling in de Adventskerk is zaterdag 14 mei gratis te bezoeken. Om 11.00 uur vindt de officiële opening plaats. Tot 16.00 uur zijn de deuren open. Ook op zaterdag 28 mei en 11 juni is de expositie te bekijken.

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.