Nick Tanihatu (21) volgt de opleiding communicatie en multimediadesign: ’Vanuit mijn laptop van over de hele wereld opdrachten aannemen, dat lijkt mij wel wat’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

© Eigen foto

Aïcha Mouaddine

Nick Tanihatu (21): ,,Ik volg de opleiding communicatie en multimediadesign in Den Haag. Mijn afstudeerstage loop ik momenteel bij softwarebedrijf Sera in Alphen. Naast dat ik zo veel mogelijk probeer te sporten in de sportschool, speel ik ook elke week voetbal bij AVV Alphen.’’

Schrijf je in voor de gratis AlphenCC nieuwsbrief en mis nooit meer nieuwtjes uit Alphen aan den Rijn

,,De opleiding communicatie en multimediadesign houdt zich voornamelijk bezig met de optimalisatie van mens naar technologie. Wat je doet met de opleiding, is ontwerpen maken die op commercieel vlak het meest interessant zijn en makkelijk in gebruik.

Sera, het bedrijf waar ik mijn afstudeerstage doe, maakt allerlei websites voor bedrijven van over de hele wereld. Voor mijn afstudeerstage moet ik een herontwerp maken van het leerlingvolgsysteem van Dataduiker. Met een leerlingvolgsysteem kan gekeken worden hoe ver leerlingen zijn qua techniek en kunnen ouders de voortgang van het kind bijhouden.

Als programmeur ben je de hele dag alleen maar bezig met een systeem ontwikkelen, dat is in mijn geval niet zo. Ik ben met heel veel verschillende soorten mensen in gesprek. Ik heb bijvoorbeeld contact met consultants van het bedrijf en met de programmeurs om het uiteindelijk uit te voeren. De gehele dag ben ik met allerlei mensen in contact. Mijn grootste doel is om veel geld te verdienen met iets wat ik leuk vind om te doen. De kans dat ik hiermee later een 9 tot 5 baan krijg, is heel klein. Dat bevalt me wel.

Mijn droom is om te werken als freelancer, maar ik ben nu nog niet zo bekend in de ontwerpwereld. Als freelancer heb je een groot portfolio nodig en dat heb ik nu nog niet. Ik wil daarom het liefst beginnen met parttime werken in dienst bij een bedrijf. Wellicht ga ik dat doen bij een oud-klasgenoot van mij.

Die oud-klasgenoot heeft dezelfde studie gedaan als ik, maar is in zijn derde jaar gestopt. Hij is toen voor zichzelf begonnen als freelancer. Dat ging op een gegeven moment zo goed dat hij vanuit zijn laptop van over de hele wereld opdrachten kon aannemen. Dat lijkt mij ook wel wat. Hij maakte hele diverse ontwerpen, van bijvoorbeeld een bokswedstrijd tot cryptomunten. Hij heeft genoeg geld verdiend en afgelopen zomer een kantoor in Den Haag laten bouwen. Hij heeft nu mensen in dienst nodig, wellicht ga ik daar na mijn studie werken.

Ik ben lid bij AVV Alphen, maar ik vind het er eigenlijk niet zo leuk. Mijn favoriete plek in Alphen zijn de voetbalvelden bij voetbalclub ARC. Het is daar gezellig en je kan er de leukste sport van de wereld beoefenen. De enige reden dat ik bij AVV Alphen voetbal, is omdat al mijn vrienden er ook spelen.’’

Lees ook: Ruben Bootsma (20) is pas vier jaar hockeykeeper en speelt nu in de hoofdmacht van Alphen: ’Het beste wat me is overkomen’ | Hé Alphenaar, wat doe je daar?

Meer nieuws uit Alphen

Net Binnen

Ombudsteam

Ons Ombudsteam springt in de bres voor de consument.